Το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων:
Έχει σκοπό την ηθική και υλική υποστήριξη των αστέγων και την ενημέρωσή τους για κοινωνικές δομές. Πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα (κάθε Τρίτη από τις 22.00 μ.μ μέχρι τις 24.00 μ.μ.) στα σημεία παραμονής τους. Υπεύθυνος: Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός.

http://koinonikofrontistirioiaa.blogspot.gr/

Το πρόγραμμα «Κοινωνικό Φροντιστήριο» έχει με σκοπό την εκπαιδευτική ενίσχυση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου μέσω φροντιστηριακών μαθημάτων που θα παρέχονται δωρεάν.

Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» φιλοδοξεί έτσι να ανακουφίσει, κατά το δυνατόν, την ελληνική οικογένεια από το πρόσθετο άγχος που βιώνει σήμερα.

Φιλανθρωπικό κατάστημα συλλογής, διαλογής και διανομής ρούχων σε απόρους και αστέγους. Το «ΙΜΑΤΙΟ» δέχεται ρούχα καθαρά και περιποιημένα κάθε Τρίτη και Πέμπτη ενώ τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή παρέχει ρούχα στους εξυπηρετούμενους. Κάθε άτομο μπορεί να λαμβάνει ρούχα μόνο μια φορά το μήνα & απαραίτητη προυπόθεση αποτελεί η έκδοση ΚΑΡΤΑΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ απο την Κοινωνική Υπηρεσία Το «ΙΜΑΤΙΟ» λειτουργεί με εθελοντές καθημερινά από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 1.30 μ.μ. πλην σαββατοκύριακου, αργιών και εορτών.

Υποστηρίζει τους Δήμους που ανήκουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με 2 Κοινωνικά Φαρμακεία τα οποία λειτουργούν με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

1. Κοινωνικό Φαρμακείο Γενικού Φιλοπτωχου Ταμειου Ι.Α.Α

Διεύθυνση : Απόλλωνος 36 - Αθήνα

Επικοινωνία : τηλ. 2130174108

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Μοσχάτου – Tαύρου
To Κοινωνικό Παντοπωλείο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2011. Λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη και καλύπτει βασικές ανάγκες επιβίωσης 200 οικογενειών (απόρων, πολυτέκνων, μονογονεϊκών με ανήλικα παιδιά, μοναχικών ανθρώπων κ.ά.).
Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στεγάζεται στην πλατεία Αττάλειας, στην οδό Αθανασίου Διάκου αρ. 1, στον Ταύρο, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου που έχει παραχωρηθεί στην «Αποστολή».
Διεύθυνση Επικοινωνίας: Πλ. Αττάλειας, οδός Αθανασίου Διάκου 1, Ταύρος
Τηλ.: 213 0184400

http://www.kokkori.gr/

Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Περιθάλψεως Θηλέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με σύνδρομο Down της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μ. Κόκκορη», ιδρύθηκε ως ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τη μέριμνα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου. Μετά την από 20-10-2005 απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αυτή δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 1590/16-11-2005 τεύχος β΄.

http://neotita.gr/diakonia/

Το Ίδρυμα Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» ιδρύθηκε το 1999. Είναι μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος υπάγεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αποτελώντας ταυτόχρονα αυτοτελή υπηρεσία (Ν.Π.Ι.Δ.).

http://neotita.gr/

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής προγραμματίζει, συντονίζει και ελέγχει συνολικά το ποιμαντικό έργο για τη νεότητα, το οποίο συντελείται στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

www.biaa.gr

Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2010 στο ιστορικό κτίριο του παλαιού Κακουργιοδικείου Αθηνών στη συνοικία Ψυρρή.

Σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι να προσφέρει ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον όπου ο κάθε ένας θα έχει τη δυνατότητα να μελετήσει καθώς και να αναζητήσει ένα μεγάλο φάσμα επιστημονικών και λοιπών πληροφοριών.
Η Βιβλιοθήκη διαθέτει Αναγνωστήριο και απευθύνεται κυρίως σε μελετητές και ερευνητές καθώς και σε όλους όσους αγαπούν και εκτιμούν τον πολιτισμό, την παιδεία και το βιβλίο.

www.diaconia.gr

Η Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, ενταγμένη στη γενικότερη ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας για τους Νοσηλευόμενους αδελφούς, δραστηριοποιείται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Αττικής προσφέροντας, στοιχειώδη φροντίδα σε μοναχικούς- εγκαταλελειμμένους ασθενείς (ενήλικες και παιδιά) κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

Πιλοτικά, από τον Μάιο ξεκίνησε και το πρόγραμμα «διακονία κατ’ οίκον» με σκοπό την παροχή στοιχειώδους φροντίδας και συντροφιάς σε μοναχικούς ανθρώπους.

Σελίδα 1 από 2