Αγ. Αικατερίνη Πετραλώνων

Εφημέριοι

1. Γιακουμάκης Κωνσταντίνος (Α')
2. Γεωργίου Προκόπιος (A')
3. Τσιακούλιας Κωνσταντίνος (Α')
4. Πολυχρονόπουλος Ζαφείριος (Α')
5. Σαγάνης Γεώργιος* (Α')
6. Ροδίτης Σταμάτιος, Διάκ. (Α')
(* αποσπασμένος σε άλλη Ενορία του εσωτερικού ή του εξωτερικού)

Βρείτε μας στο χάρτη


Η ενορία της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης βρίσκεται στην συνοικία κάτω Πετράλωνα στο κέντρο Αθηνών. Η ενορία μας δημιουργήθηκε το 1924 όταν με προεδρικό διάταγμα αποσπάστηκε από την ενορία των άνω Πετραλώνων. Το 1925 οι κάτοικοι έφτιαξαν ναό από ξυλοσανίδες και χονδρό χαρτί, το 1946 έκτισαν μικρή εκκλησία βάσει αρχιτεκτονικού σχεδίου και το 1949 θεμελίωσαν τον ναό που υπάρχει σήμερα, πεντάκλιτη βασιλική από κοκκινόστακτη πέτρα με δύο καμπαναριά που διαθέτουν μελωδικές καμπάνες. Μέσα ο ναός κοσμείται από μαρμάρινο τέμπλο σκαλιστό και παρόμοια προσκηνυτάρια.


Σήμερα η ενορία της Αγίας Αικατερίνης Πετραλώνων είναι ακμάζουσα. Διαθέτει ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο με καθημερινό συσσίτιο απόρων ενοριτών μας, ομάδα αιμοδοσίας εθελοντών αιμοδοτών, κατηχητικά σχολεία που ως ζεστή αγκαλιά αγκαλιάζει τα παιδιά της ενορίας μας. Τους Ιερείς βοηθούν πλειάδα εθελοντών, ανδρών και γυναικών, στην λειτουργία των επί μέρους δραστηριοτήτων καθώς και στην λειτουργική και λατρευτική ζωή της ενορίας μας που είναι πλούσια και καθημερινή.

Ποιμαντική διακονία: Τελούνται στον ναό μας καθημερινά οι ακολουθίες, τις Κυριακές και μεγάλες εορτές τελείται η θεία λειτουργία. Όλες οι ακολουθίες της εκκλησίας τελούνται με την δέουσα κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια συμμετέχοντος ενεργά του λαού μας. Η εξομολόγηση γίνεται καθημερινά όποτε ζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι πρωί και απόγευμα. Απογευματινό κήρυγμα ως συντροφιά με τους ενορίτες μας γίνεται κάθε Δευτέρα το απόγευμα.
Φιλόπτωχο ταμείο: Διαθέτει 40 δέματα αγάπης κάθε μήνα καθώς και καθημερινό συσσίτιο για 40 περίπου απόρους ενορίτες μας. Διοργανώνει εσπερίδα δύο φορές τον χρόνο ως γνωριμία μεταξύ των ενοριτών και των συττιζομένων. Διοργανώνει εκδρομές προς οικονομική ενίσχυση του φιλοπτώχου ταμείου.

Τράπεζα αίματος: Η τράπεζα αίματος βρίσκετε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Ομάδα εθελοντών αιμοδοτών μια φορά το χρόνο δίνει αίμα ώστε να διατηρείται η τράπεζα έτοιμη να δώσει αίμα σε όποιον ενορίτη το ζητήσει.

Νεότητα: Κάθε Σάββατο λειτουργούν κατηχητικά σχολεία στην αίθουσα του ναού μας κατώτερο και μέσο, δίνοντας πλήρη κατήχηση στα παιδιά μας. Δύο φορές τον χρόνο σε συνεργασία με τον θεολόγο του λυκείου έρχονται οι μαθητές του λυκείου και διδάσκονται τα θρησκευτικά στον ναό μας. Έτσι το μάθημα γίνεται εκκλησιαστικό και ζεστό. Δύο φορές τον χρόνο κάνουμε εξόρμηση με τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου σε χώρους πολιτισμού, μουσείο Μπενάκη, Ελληνικός κόσμος κτλ.
Η εκκλησιαστική ζωή είναι χαρούμενη και έχει την γεύση του Αναστάντος Κυρίου, Ιερείς προσωπικό του ναού και εθελοντές με την χάρη του Θεού φροντίζουμε για αυτό.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Οδός: Κειριάδων και Αιγηίδων
  • ΤΚ: 118 53
  • Πόλη: Αθήνα
  • Τηλ Ιερού Ναού: 210.3463.446
  • FAX: 210.3458.133