www.mkoapostoli.gr

Η συμπαράσταση στον εμπερίστατο αδελφό είναι πρώτιστο καθήκον κάθε χριστιανού. Καθήκον του ανθρώπου που δεν τον αφήνουν αδιάφορο οι τραγικές εικόνες που συνθέτουν την καθημερινότητά μας.
Του ανθρώπου που στέργει πάντοτε στο άκουσμα του κλάματος του πεινασμένου παιδιού, στον θρήνο του ξεριζωμένου, στην απελπισία του φτωχού. Καθήκον κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να δίνει απλόχερα την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Η αγάπη και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο κατά συνέπεια δε μοιάζει να είναι μία απλή υποχρέωση. Αυτή η ανάγκη οδήγησε στη δημιουργία της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

www.biaa.gr

Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2010 στο ιστορικό κτίριο του παλαιού Κακουργιοδικείου Αθηνών στη συνοικία Ψυρρή.

Σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι να προσφέρει ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον όπου ο κάθε ένας θα έχει τη δυνατότητα να μελετήσει καθώς και να αναζητήσει ένα μεγάλο φάσμα επιστημονικών και λοιπών πληροφοριών.
Η Βιβλιοθήκη διαθέτει Αναγνωστήριο και απευθύνεται κυρίως σε μελετητές και ερευνητές καθώς και σε όλους όσους αγαπούν και εκτιμούν τον πολιτισμό, την παιδεία και το βιβλίο.

www.filoptocho.gr

Η Υπηρεσία Χριστιανικής Αλληλεγγύης ασχολείται με το Κοινωνικό και Φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής. Η ορολογία ξεκινά από τα χρόνια του πολέμου 1940 και της κατοχής που η εκκλησία με την «πρόνοια στρατευμένων» και μετά με την Ε.Ο.Χ.Α (Εθνικός Οργανισμός Χριστιανικής Αλληλεγγύης) συμπαραστάθηκε πολύπλευρα στο αγωνιζόμενο και δοκιμαζόμενο έθνος.

Μετά την απελευθέρωση μετεξελίχθηκε και έμεινε το «Χριστιανική Αλληλεγγύη». Σήμερα, τα προγράμματά της απευθύνονται σε όλες τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, με σεβασμό στην προσωπικότητα, την ελευθερία και το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να τύχει κοινωνικής προστασίας, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, ηλικία, θρήσκευμα και εθνικότητα.

http://neotita.gr/

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής προγραμματίζει, συντονίζει και ελέγχει συνολικά το ποιμαντικό έργο για τη νεότητα, το οποίο συντελείται στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

http://neotita.gr/diakonia/

Το Ίδρυμα Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» ιδρύθηκε το 1999. Είναι μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος υπάγεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αποτελώντας ταυτόχρονα αυτοτελή υπηρεσία (Ν.Π.Ι.Δ.).

www.diaconia.gr

Η Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, ενταγμένη στη γενικότερη ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας για τους Νοσηλευόμενους αδελφούς, δραστηριοποιείται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Αττικής προσφέροντας, στοιχειώδη φροντίδα σε μοναχικούς- εγκαταλελειμμένους ασθενείς (ενήλικες και παιδιά) κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

Πιλοτικά, από τον Μάιο ξεκίνησε και το πρόγραμμα «διακονία κατ’ οίκον» με σκοπό την παροχή στοιχειώδους φροντίδας και συντροφιάς σε μοναχικούς ανθρώπους.

http://www.kokkori.gr/

Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Περιθάλψεως Θηλέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με σύνδρομο Down της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μ. Κόκκορη», ιδρύθηκε ως ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τη μέριμνα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου. Μετά την από 20-10-2005 απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αυτή δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 1590/16-11-2005 τεύχος β΄.

www.kesoiaa.gr

Το ΚΕΣΟ στηρίζεται στη συνεργασία των 74 ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και όχι μόνο. Μεριμνά για περιστατικά οικογενειών που διαμεσολαβούν άλλοι φορείς. Αγκαλιάζει τις οικογένειες, που προστρέχουν σε αυτό. Συνεργάζεται με τις Ιερές Μητροπόλεις αν απαιτηθεί. Διέπεται από τους κανόνες και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ως εποπτευόμενος φορέας της Αρχής. Παρακολουθεί τις πολιτικές Ισότητας των Φύλων ως διαπιστευμένος Φορέας της Αρχιεπισκοπής στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι στόχοι, το έργο και η προσφορά του ΚΕ.Σ.Ο. στη σημερινή κοινωνία είναι οι ακόλουθοι:

Κοινωνικό Παντοπωλείο Μοσχάτου – Tαύρου
To Κοινωνικό Παντοπωλείο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2011. Λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη και καλύπτει βασικές ανάγκες επιβίωσης 200 οικογενειών (απόρων, πολυτέκνων, μονογονεϊκών με ανήλικα παιδιά, μοναχικών ανθρώπων κ.ά.).
Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στεγάζεται στην πλατεία Αττάλειας, στην οδό Αθανασίου Διάκου αρ. 1, στον Ταύρο, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου που έχει παραχωρηθεί στην «Αποστολή».
Διεύθυνση Επικοινωνίας: Πλ. Αττάλειας, οδός Αθανασίου Διάκου 1, Ταύρος
Τηλ.: 213 0184400

Υποστηρίζει τους Δήμους που ανήκουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με 2 Κοινωνικά Φαρμακεία τα οποία λειτουργούν με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

1. Κοινωνικό Φαρμακείο Γενικού Φιλοπτωχου Ταμειου Ι.Α.Α

Διεύθυνση : Απόλλωνος 36 - Αθήνα

Επικοινωνία : τηλ. 2130174108

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σελίδα 1 από 2