www.filoptocho.gr

Η Υπηρεσία Χριστιανικής Αλληλεγγύης ασχολείται με το Κοινωνικό και Φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής. Η ορολογία ξεκινά από τα χρόνια του πολέμου 1940 και της κατοχής που η εκκλησία με την «πρόνοια στρατευμένων» και μετά με την Ε.Ο.Χ.Α (Εθνικός Οργανισμός Χριστιανικής Αλληλεγγύης) συμπαραστάθηκε πολύπλευρα στο αγωνιζόμενο και δοκιμαζόμενο έθνος.

Μετά την απελευθέρωση μετεξελίχθηκε και έμεινε το «Χριστιανική Αλληλεγγύη». Σήμερα, τα προγράμματά της απευθύνονται σε όλες τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, με σεβασμό στην προσωπικότητα, την ελευθερία και το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να τύχει κοινωνικής προστασίας, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, ηλικία, θρήσκευμα και εθνικότητα.

www.kesoiaa.gr

Το ΚΕΣΟ στηρίζεται στη συνεργασία των 74 ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και όχι μόνο. Μεριμνά για περιστατικά οικογενειών που διαμεσολαβούν άλλοι φορείς. Αγκαλιάζει τις οικογένειες, που προστρέχουν σε αυτό. Συνεργάζεται με τις Ιερές Μητροπόλεις αν απαιτηθεί. Διέπεται από τους κανόνες και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ως εποπτευόμενος φορέας της Αρχής. Παρακολουθεί τις πολιτικές Ισότητας των Φύλων ως διαπιστευμένος Φορέας της Αρχιεπισκοπής στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι στόχοι, το έργο και η προσφορά του ΚΕ.Σ.Ο. στη σημερινή κοινωνία είναι οι ακόλουθοι:

www.mkoapostoli.gr

Η συμπαράσταση στον εμπερίστατο αδελφό είναι πρώτιστο καθήκον κάθε χριστιανού. Καθήκον του ανθρώπου που δεν τον αφήνουν αδιάφορο οι τραγικές εικόνες που συνθέτουν την καθημερινότητά μας.
Του ανθρώπου που στέργει πάντοτε στο άκουσμα του κλάματος του πεινασμένου παιδιού, στον θρήνο του ξεριζωμένου, στην απελπισία του φτωχού. Καθήκον κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να δίνει απλόχερα την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Η αγάπη και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο κατά συνέπεια δε μοιάζει να είναι μία απλή υποχρέωση. Αυτή η ανάγκη οδήγησε στη δημιουργία της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σελίδα 2 από 2