Άγ. Αντώνιος Άνω Πατησίων

Εφημέριοι

1. Καλογήρου Ειρηναίος (Α')
2. Μπίμπας Δημήτριος* (Β')
3. Λινός Σταύρος (Β')
(* αποσπασμένος σε άλλη Ενορία του εσωτερικού ή του εξωτερικού)

Βρείτε μας στο χάρτη


  Ο ιερός ναός ξεκίνησε ως παράγκα το 1930 από τον κ.Σταμάτιο Λίτσα (εργ.οικοδομών).Άρχισε να κτίζεται το 1948 και τελείωσε το 1953 από τους ιερείς Ονούφριο Γκόσκο και Διονύσιο Βυθούλκα, με παραχώρηση του οικοπέδου από τον Λάμπρο Βεικό .Η  αγιογράφηση του ναού άρχισε  επί Ευθυμίου Ελευθεριάδη ιερομονάχου το έτος 1964( από τους αγιογράφους Διονύσιο και Ιωάννη Καρούσο), και ολοκληρώθηκε επί Ειρηναίου Καλογήρου ιερομονάχου από το 1995 μέχρι το 2000.


Το φιλόπτωχο ταμείο ιδρύθηκε το 1964 και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα. Βοηθά οικονομικά 10 άπορες οικογένειες με σταθερό χρηματικό μηνιαίο ποσό καθώς και με προσφορά τροφίμων. Το φιλόπτωχο βοηθά ακόμη οικονομικά και υλικά έκτακτες περιπτώσεις αναξιοπαθούντων ενοριτών, καθώς και περαστικών.

Ο π. Ειρηναίος Καλογήρου είναι ο εξομολόγος του ναού ο οποίος εξομολογεί σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και υπεύθυνος για τα κυριακάτικα κηρύγματα. Ακόμα οργανώνει κάθε Τετάρτη απογευματινές ομιλίες όπου αναλύονται αγιογραφικά και πατερικά κείμενα.

Ο τομέας της νεότητας ,υπεύθυνος του οποίου είναι ο π. Σταύρος Λινός,  δραστηριοποιείται με το κατηχητικό σχολείο με την κατηχήτρια κ. Μαρία Βουρτζιάν. Το πρόγραμμα του κατηχητικού περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση, εκδρομές και επισκέψεις σε θεατρικές παραστάσεις.

Ακόμα διοργανώνονται ολοήμερες και απογευματινές προσκυνηματικές εκδρομές, καθώς και εορτές που στόχο έχουν την διασκέδαση,την θρησκευτική επιμόρφωση καθώς και την σύσφιξη των σχέσεων των ενοριτών.


Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Οδός: Ηρακλείου
  • ΤΚ: 111 42
  • Πόλη: Αθήνα
  • Τηλ Ιερού Ναού: 210.2922.502
  • Αριθμός: 112